Martin Kupka: L17 na vlastní kůži

14. srpna 2024

Od letošního roku mohou mladí lidé začít řídit již od 17 let, pokud je v autě doprovází zkušený řidič. Model nazývaný L-17 využívá v praxi i Adriana a její otec Martin Kupka. Zajímá vás, jak se jako začínající řidička cítí na silnici v doprovodu svého otce? Jak řízení sedmnáctiletých vnímá ministr dopravy? Jaké podmínky musí splnit zájemce o L-17 a jeho mentor? A jaké jsou zkušenosti s řízením od 17 let v zahraničí? Odpovědi najdete v novém videu BESIP.

 

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho.

❱   Další články

Ročně na našich silnicích bourá 1200 řidičů bez řidičáku, před nebezpečím varuje Besip v novém video

1. července 2024

Besip, ve spolupráci s Policií ČR, natočil nový videoklip, zaměřující se na nebezpečí spojené s nelegálním půjčováním aut mladistvým. Video upozorňuje na vážná rizika a možné tragické následky, které mohou nastat, když mladí lidé zatím bez řidičského oprávnění, usednou za volant. Spot je k vidění na sociálních sítích.

> více informací

Bezpečně na prázdniny: Zpomalte, udržujte odstup a připoutejte se!

27. června 2024

Aby byl odjezd i návrat z dovolené co nejbezpečnější, Ministerstvo dopravy spolu s dopravní policií, ŘSD a BESIP připravilo na léto dopravně-bezpečnostní opatření na dálnicích. V pohotovosti jsou desítky odtahových vozidel, které v případě potřeby zajistí Centrální dispečink odtahů ŘSD. K dispozici je také bezplatná asistenční služba Národního dopravního informačního centra 800 280 281. BESIP připravil desatero bezpečné jízdy, policie zvýší dohled nad provozem a na dálničních informačních tabulích budou výzvy k dodržování zásad bezpečné jízdy.

> více informací

Dopravní soutěž mladých cyklistů 2024 zná své vítěze

20. června 2024

Družstvo Základní školy Náměstí Jana Žižky z Trocnova v Čáslavi ze Středočeského kraje zvítězilo v letošním ročníku Dopravní soutěže mladých cyklistů v kategorii do 12 let. Spolu s družstvem Masarykovy základní školy Libštát z Libereckého kraje, které skončilo na druhém místě, tak postupují do evropského finále dopravní cyklistické soutěže, které proběhne v září v Paříži. Třetí skončila ZŠ Boženy Němcové v Opavě z Moravskoslezského kraje. Ve starší kategorii do 16 let vyhrálo družstvo Základní školy Kravsko z Jihomoravského kraje, druhé místo obsadilo družstvo Základní školy Školní z Opatovic nad Labem z Pardubického kraje, bronzovou medaili vybojovala opět ZŠ Libštát z Libereckého kraje.

> více informací

❱   NOVINKY V ZÁKONĚ

Novela zákona zákona č. 361/2000 Sb.

K dispozici s odborným komentářem.

Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, známý také jako zákon o silničním provozu, je klíčovým legislativním dokumentem, který reguluje práva a povinnosti účastníků provozu na pozemních komunikacích v České republice. Zahrnuje ustanovení o řidičských oprávněních, pravidlech provozu na komunikacích, a pravomocích orgánů státní správy. Zákon byl od svého účinného vstupu v roce 2001 opakovaně novelizován, aby reflektoval aktuální potřeby a standardy bezpečnosti provozu, včetně přizpůsobení se směrnicím Evropské unie. 

více informací
Novela zákona