Vánoční soutěž s BESIPEM

15. prosince 2022

Než si rozbalíte s rodinou dárečky, pojďte si s námi zasoutěžit o reflexní prvky a další dárky od BESIPU. Soutěž bude probíhat od pondělí 19. 12. 2022 do pátku 23. 12. 2022 Stačí, když natočíte Instagram story na svůj profil o tom, jak se staráte o Vaši bezpečnost a Vašich blízkých v autě, a k tomu krátký vánoční pozdrav. Při vytváření nezapomeňte označit @ibesip, abychom mohli vaše přání repostnout. Potom večer spočítáme nejvíce liků. Kdo bude mít nejvíc, vyhrává.

 

Pravidla a podmínky Instagramové soutěže

Podmínky soutěže:

  1. Sledovat Instagramový účet @ibesip.
  2. Sledovat story IG účtu a likovat přesdílené příspěvky.
  3. Story s nejvíce laiky vyhrává cenu. 
  4. Hlasovat můžete jenom jednou, jinak budete ze soutěže vyřazeni. 
  5. O výhře bude informovat organizátor soutěže výherce soukromou zprávu.

Podmínky soutěže:

  1. Sledovat Instagramový účet @ibesip.
  2. Můsíte vytvořit a sdílet příspěvek ve svém stories a označit @ibesip.
     

Cena:

  1. V každém kole se soutěží o malý dárek od BESIPU. 
  2. Výhra je zasílána výherci po České republice zdarma klasickou poštou.
     

Obecné podmínky:

  1. Počet odpovědí na jednoho účastníka je omezen na jednu možnost v jednom kole otázek.
  2. Účastnit se soutěže je možné pouze prostřednictvím sociální sítě Instagram.
  3. Účastnit se soutěže je naprosto dobrovolné.
  4. Účastníci soutěže se nezavazují ke koupi žádného zboží ani služby.
  5. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za případné nepřijetí komentáře, zprávy či příspěvku od soutěžících.
  6. Výhru nelze směnit za peníze.
  7. Výhra je nepřenosná.
  8. Jakákoli případná změna výhry závisí zcela na uvážení pořadatele.
  9. Pořadatel soutěže si ponechává právo na změnu výhry za jiný produkt ve stejné nebo vyšší hodnotě v případě, že z kapacitních důvodů nebude možné produkt zajistit.
  10. Výherce bude kontaktován prostřednictvím soukromé zprávy na Instagramu do 28 dnů od ukončení soutěže. Pokud nebude možné výherce kontaktovat anebo neodpoví do 14 dnů od kontaktování, výhra mu propadá.
  11. Zúčastnit soutěže se mohou všichni obyvatelé České republiky starší 15 let.
  12. Soutěžící sdílením soutěžního příspěvku souhlasí s jeho zveřejněním na internetových stránkách pořadatele a na jeho oficiálních profilech na síti Instagram.
  13. Vítězové budou vybráni Pořadatelem.
  14. Neexistuje žádná možnost přezkoumání výsledků či jakékoliv odvolání se proti nim.
  15. Soutěžící souhlasí s použitím veškerého jimi zveřejněného obsahu a materiálu pro případné budoucí marketingové použití pořadatelem.
  16. Veškerá autorská práva související se soutěží náleží pořadateli.
  17. Tato soutěž není žádným způsobem sponzorována, podporována ani spravována společností Instagram a nijak s nimi nesouvisí.
  18. Společnost Instagram je kompletně osvobozena od závazků soutěže.
  19. Vyhlašovatel má právo na základě vlastního uvážení kdykoliv změnit nebo upravit tyto podmínky. Po jakékoliv změně či úpravě jsou podmínky okamžitě platné.
  20. Pořadatel si vyhrazuje právo soutěž kdykoliv zrušit.
  21. Zúčastněním soutěže soutěžící souhlasí se všemi těmito podmínkami.

Pořadatel soutěže je Ministerstvo dopravy, samostatné oddělení BESIP.

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho.

❱   Další články

S teplými dny se na silnice opět ve velkém vrací cyklisté a motorkáři, s nadcházejícími Velikonocemi

27. března 2024

Jaro a zlepšující se počasí přirozeně nahrává pobytu venku. Na silnice se tak po zimní pauze postupně vrací zranitelní účastníci silničního provozu, řeč je zejména o cyklistech a motorkářích. Obzvláště s ohledem na nadcházející velikonoční svátky, které jsou přirozeně spjaté s mnohem větším provozem na silnicích, stojí za to si připomenout, na co si dát při jízdě pozor jak za volantem, tak za řídítky některého z jednostopých vozidel.

> více informací

Mobilní telefon za volantem

23. března 2024

Držení telefonu patří k nejnebezpečnějším přestupkům, BESIP na to upozorňuje novým videem od internetového baviče Mikýře. Díky chytrým telefonům jsme si zvykli být pořád online, reagovat na zprávy, sledovat videa, pouštět si hudbu, nastavit navigaci a tak dále. 34 % řidičů podle aktuálního průzkumu České asociace pojišťoven přiznává, že telefon při řízení někdy používá. Kvůli nepozornosti za volantem přitom zemřelo v roce 2023 na českých silnicích 53 lidí, to je 13 % ze všech smrtelných nehod. Pokud vás zajímá, jak téma mobilu za volantem shrnul pro BESIP internetový tvůrce Mikýř, podívejte se na naše nové video.

> více informací

Česko je patnácté v počtu fatalit na silnicích, loni dohnalo průměr Evropské unie

14. března 2024

Podle předběžných údajů Evropské komise bylo na silnicích v EU v roce 2023 usmrceno 20 400 osob, což představuje meziroční mírný pokles o 1 %. To sice představuje přibližně o 2 360 smrtelných nehod méně (-10 %) než v roce 2019, ale v několika členských státech se klesající trend zastavil. Česko se v roce 2023 dostalo na průměr zemí Evropské unie. Centrum dopravního výzkumu a Samostatné oddělení BESIP Ministerstva dopravy vydalo historicky první číslo Zpravodaje Bezpečná doprava.

> více informací

❱   NOVINKY V ZÁKONĚ

Novela zákona zákona č. 361/2000 Sb.

K dispozici s odborným komentářem.

Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, známý také jako zákon o silničním provozu, je klíčovým legislativním dokumentem, který reguluje práva a povinnosti účastníků provozu na pozemních komunikacích v České republice. Zahrnuje ustanovení o řidičských oprávněních, pravidlech provozu na komunikacích, a pravomocích orgánů státní správy. Zákon byl od svého účinného vstupu v roce 2001 opakovaně novelizován, aby reflektoval aktuální potřeby a standardy bezpečnosti provozu, včetně přizpůsobení se směrnicím Evropské unie. 

více informací
Novela zákona